Szabályzat

Felhasználási feltételei

- Bikemag apróhirdető -

A Bikemag Aprón jelenleg mintegy napi 10 ezer látogató 150 ezer oldalt tölt le; több mint 5 ezer feladott apróhirdetés van a rendszerben. Mindez rengeteg munkánkba, energiánkba, erőforrásunkba kerül.

A rendszer magánszemélyek számára természetesen ingyenes,
ám ha valaki üzletszerűen, folyamatos haszonszerzés céljából kereskedik felületeinken,
elvárjuk, hogy bevételeit ne tekintse a Bikemag Aprótól függetlennek.

  • A rendszer alapvetően azért készült, hogy magánszemélyek, alkalmi hirdetők kényelmesen tudják adni-venni használt termékeiket. Számukra az apróhirdetések feladása természetesen ingyenes.
  • Üzletszerűen kereskedők számára az apróhirdetések feladása díjköteles, és - az alább részletezett - formai szabályokhoz kötött.
  • Üzletszerűen kereskedőnek minősül minden olyan hirdető (magánszemély, cég vagy vállalkozás), aki rendszeresen, folyamatos haszonszerzés céljából hirdet a Bikemag Aprón.
  • Minden hirdetőnek saját felelőssége, hogy betartsa az itt leírtakat. Amennyiben nem teszi ezt meg, a moderátorok törlik hirdetéseit, illetve további szabálysértés esetén felfüggesztik a felhasználót.

Az apróhirdetés kizárólag magánszemélyek számára ingyenes!

--- Egy magánszemély egyidejűleg 3 darab apróhirdetést adhat fel, 1-1 kategóriában.

--- Egy hirdetésben 1 darab kerékpár, alkatrész, termék illetve alkatrész-szett jelenhet meg (komplett kerékpár is egy darab terméknek minősül).

--- A hirdetések 30 napig aktívak a rendszerünkben, a lejáratot megelőzően újabb 30 nappal meghosszabbíthatóak.

--- A lejárt hirdetések felhasználói törlés híján 90 napig tárolódnak a rendszerünkben, majd automatikusan törlésre kerülnek.

 Minden magánszemély által feladott kiskereskedelmi jellegű (ugyanazon hirdető folyamatosan új, garanciális termékeket kínál, több felhasználónév használata, stb.) hirdetést eltávolítunk! Kereskedők és vállalkozások érdeklődhetnek a megjelenési lehetőségekről a hirdetes@bikemag.hu e-mail címen.

 

I. AZ APRÓHIRDETÉS ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI:

A BIKEMAG APRÓN TILTJUK:

1.) Más nevében feladott hirdetések, tiltott felhasználónevek:
A más nevében, e-mail címével feladott bármilyen hirdetést, különösen a rosszindulatú, lejárató hirdetéseket minden esetben töröljük, amennyiben a hirdető többszöri törlés ellenére sem függeszti fel ezen jellegű tevékenységét, úgy véglegesen kitiltásra kerül az BIKEMAG APRÓ hirdetői közül. Minden ilyen eset hatósági eljárást von maga után a hirdetés feladójára nézve.

 

2.) Tiltott felhasználónevek:

Magánszemély státuszú hirdető, ha nem becenevet (nick), hanem személynevet használ felhasználónévként, a személynév kizárólag a felhasználó saját anyakönyvezett neve lehet. Tilos továbbá az olyan felhasználónév választása, mely kereskedelmi hirdető nevével összetéveszthető, vagy megtévesztésre alkalmas.

(pl. Tehát lehet Kisberci2, de nem lehet Shaun Palmer vagy Gobbi Hilda, ha nem így anyakönyvezték).

Tiltott felhasználónévként márkanév vagy weboldal hivatkozás választása, illetve obszcén, vulgáris kifejezések használata.

3.) Kategória helytelen megadása:
Minden olyan hirdetés moderálásra vagy törlésre kerül, amelynél helytelenül adták meg a rovatot. Ezért kérjük a hirdetés feladásakor, a kategória megadáskor a fokozott figyelmet. A helytelen rovatmegadásból adódó károkért az üzemeltető semmiféle felelősséget nem vállal.

4.) Spam és kiskereskedelmi hirdetések:
A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül, minden olyan hirdetést és felhasználót töröljön rendszeréből, amelyet spamnek vagy kiskereskedelemnek minősít, illetve ennek gyanúja felmerül. A spamnek minősülő hirdetések azok is, amelyek csupán néhány karakter eltérésével, de ugyanazon céget, szolgáltatást, terméket hirdetik. Nem érdemes sokáig próbálkozni a naponta megismételt hirdetésfeladással sem...
Figyelmeztetés nélkül törlésre kerül minden olyan hirdetés és felhasználó, amely más weboldalak népszerűsítésére, reklámozására próbálja használni a rendszert. Amennyiben a törlést a hirdető nem veszi tudomásul és több alkalommal is megpróbálja az BIKEMAG APRÓ rendszerét elárasztani hirdetéseivel, a szerkesztőség panaszt tesz a hirdető internet szolgáltatójánál.

5.) Illegális vagy irreleváns tartalmak:
a) A szerkesztőség előzetes értesítés nélkül töröl minden olyan hirdetést és felhasználót mely törvénybe ütközik, illetve ennek gyanúja felmerül. Ilyen hirdetések például:
- jogvédett termékek másolatai DVD/VHS/CD
- okmányhamisítás (igazolvány, stb.)
- csempészáru, kábítószer
- mobiltelefon függetlenítés
A felsoroltakon kívül minden olyan esetben megvalósul a hirdetés törlése, amely törvényt sért (pl. önkényuralmi jelképek használata, törvénysértésre való buzdítás, stb.) Az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást von maga után.
b) A szerkesztőség előzetes értesítés nélkül töröl minden olyan hirdetést és felhasználót mely az apróhirdető termékkörén kívüli terméket vagy szolgáltatást hirdet. Ilyen hirdetések lehetnek például az ingatlan, személygépkocsi vagy motor tárgyú hirdetések.


6.) Hirdetők egymásnak történő üzenése:
A BIKEMAG APRÓ rendszere nem azzal a céllal jött létre, hogy a hirdetők a BIKEMAG APRÓ hirdetési felületén lejárassák egymást más hirdetők, vásárlók előtt. Az ilyen és ehhez hasonló hirdetések és hirdetők minden esetben törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül.

7.) Hozzászólásban nem lehet:

Semmilyen magán, vagy üzleti kereskedelemre utaló szöveget, weboldalt, linket, márkanevet, cégnevet, rejtett reklámot megjeleníteni.

A hozzászólásban nem lehet a saját hirdetésedet népszerűsíteni. Minden, vagy ehhez hasonló hozzászólást azonnal törlünk, előzetes, vagy utólagos figyelmeztetés nélkül.

A szabályzatunk minden pontja érvényes a hozzászólásokra is!

8.) Többszörös regisztráció:
A többszörös regisztrációt alkalmazó hirdetők azonnali, előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül kitiltásra kerülnek, összes kapcsolódó hirdetésük törlésével egy időben.

9.) Azonos tartalmú hirdetés „frissítése” törléssel majd újrafeltöltéssel, („Utolsó pár előre fuss” szabály).
Abban az esetben, ha a hirdetésben érdemi módosítás nem történik, vagy a módosítás nyilvánvalóan a szabály kijátszására irányul. (pl. 50.000.- helyett 49.900-as árcsökkentés...) A hirdetéseket rendszeresen szűrjük és ingyenes apróhirdetés esetén az ilyen hirdetést előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük, mindenféle utólagos tájékoztatás vagy magyarázat kötelezettsége nélkül. A kereskedelmi apróhirdetés tulajdonosát első alkalommal figyelmeztetjük és a hirdetés(ei)t töröljük, második alkalommal a hirdetőt a rendszer használatából kizárjuk.

10.) Obszcén, vulgáris szavak, kifejezések használata.
Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

11. ) Személyeskedő, személyiségi jogot sértő – vagy bármely embercsoport tagjának – az emberi méltóságát sértő felhasználónév, hirdetés, hozzászólások. Nemzeti, etnikai, vallási, kulturális, nemi és faji alapú előítéleteknek és megkülönböztetéseknek – akár burkolt formában is – hangot adó megnyilvánulások. A fentiek megszegése akár azonnali kizárást eredményezhet. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

12.) Bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbujtó, ilyen tevékenységet ismertető, illetve ehhez segítséget kérő, továbbá nyílt szexualitást ábrázoló hirdetések vagy hozzászólások. Az ilyen szöveges és képi információt tartalmazó internetes oldalak hivatkozásainak bemutatása. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

13.) Bárminemű politikai állásfoglalást tartalmazó, illetve ilyen célból létrejött megnyilvánulások. Valamelyik aktuális politikai csoport (kormánypárti vagy ellenzéki) érdekeit markánsan képviselő online magazinok tartalmi anyagainak linkelése.

14.) A Szerzői Jogi Törvény vonatkozó részeinek figyelmen kívül hagyása képek, információk beillesztésekor. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

15.) A Bikemag.hu Kft. üzleti érdekeit sértő bejegyzések. Cégekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban a konkrétumokat nélkülöző vádaskodás, hitelrontás, üzleti titoknak minősülő adatok nyilvánossá tétele. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

16.) Mások személyes adatainak közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül. Ilyen adat például mások valódi neve, képmása, címe, magán és munkahelyi email címe, telefonszáma. Ilyen jellegű adatot tartalmazó hozzászólás esetén az felel az adatok pontosságáért és közölhetőségéért, aki azt megjelenítette. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy magánüzeneteket (pl: email, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével lehet. Annak, aki az elérhetőségeket nem ellenőrizte, illetve jogosulatlanul tett közzé személyes adatokat, magánlevelet, súlyos következményekkel számolhat.

17.) Moderátor által törölt hozzászólás visszamásolása. Az ilyen szövegrészeket tartalmazó hirdetések a moderátor által végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés miatt a regisztráció is törlésre kerül.

18.) Új vagy használt állapot helytelen megadása. Helytelenül megadott állapotot tartalmazó hirdetések a moderátor belátása szerint módosításra vagy végleges törlésre kerülnek, bármiféle előzetes vagy utólagos figyelmeztetés nélkül. Többszöri szabályszegés esetén a regisztráció is törlésre kerül.

A Bikemag Apró újnak tekinti azt a kerékpárt, alkatrészt, felszerelést, árut amely:

   A) Még nem került kiskereskedelmi forgalomban végfelhasználónak eladásra vagy

   B) Kereskedő (továbbá az érdekeltségi körébe tartozó cégek) tulajdonából még ki nem került, azaz a kereskedést leszámítva még nem volt gazdája.

   C) Olyan kerékpár, alkatrész, felszerelés, áru, amely a tulajdonos személyétől függetlenül a kiskereskedelmi vásárlás időpontjától számítva kevesebbet futott, mint 200 km, fiatalabb 6 hónapnál és a termékre érvényes jótállás és/vagy garancia fennáll. (Pl.: Tesztkerékpár - alkatrész, bemutató kerékpár -alkatrész)

19.) Szándékos flood vagy reklám. Észrevételed, mondandód csak egy helyen, egyszer írd le, a többit töröljük.

Ezen szabályok bármelyikének megszegése a hirdetés azonnali, figyelmeztetés nélküli törlésével jár. „Visszaeső játékosoknál” figyelmeztetés nélküli végleges kizárással.


II. A KERESKEDELMI APRÓHIRDETÉS KÜLÖN SZABÁLYAI:

1.) Kereskedelmi apróhirdetést csak adószámmal rendelkező megrendelőnek biztosítunk.

2.) Egy megrendelő egyidejűleg egy darab 5-10-20-30-50 db hirdetésből álló kereskedelmi apróhirdetési csomagot vásárolhat, azonos adószámra ennél több hirdetés megvásárlására párhuzamosan nem lehetséges.

3.) 24 órán belül párhuzamosan 5 hirdetés futtatható egy hirdetési alkategóriában (pl. Mountain bike / Kerékpár) egy hirdető számára. A szabály megszegőjét első alkalommal figyelmeztetjük, második alkalommal a hirdetést figyelmeztetés nélkül töröljük, harmadik alkalommal a hirdetőt a rendszer használatából kizárjuk. A rendszerből kizárás oka ezen esetben a Hirdető részéről történt szerződésszegés, ezért az ügyfél éves díj fizetése esetén sem kérhet visszatérítést, függetlenül attól, hogy az éves díjból mennyi teljesítés történt.

4.) Azonos tartalmú hirdetés „frissítése” törléssel majd újrafeltöltéssel, („Utolsó pár előre fuss” szabály).
Abban az esetben, ha a hirdetésben érdemi módosítás nem történik, vagy a módosítás nyilvánvalóan a szabály kijátszására irányul. (pl. 50.000.- helyett 49.900-as árcsökkentés...) A hirdetéseket rendszeresen szűrjük és ingyenes apróhirdetés esetén az ilyen hirdetést előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük, mindenféle utólagos tájékoztatás vagy magyarázat kötelezettsége nélkül. A kereskedelmi apróhirdetés szabályainak megszegőjét első alkalommal figyelmeztetjük, második alkalommal a hirdetést figyelmeztetés nélkül töröljük, harmadik alkalommal a hirdetőt a rendszer használatából kizárjuk. A rendszerből kizárás oka ezen esetben a Hirdető részéről történt szerződésszegés, ezért éves díj fizetése esetén sem kérhet visszatérítést, függetlenül attól, hogy az éves díjból mennyi teljesítés történt.

5.) Felhasználó tudomásul veszi, hogy a BIKEMAG APRÓ oldalain elhelyezett adatok tartalmáért a felhasználó felelősséggel tartozik, az illegális tartalmú hirdetések feladása hatósági eljárást vonhat maga után.

III. FELELŐSSÉG

1.) Az üzemeltető nem vállal felelősséget az oldalakon elhelyezett információkért, azok helyességéért vagy valóságtartalmáért. A fent említett rendszerek automata rendszerek, így az általad látott információk vagy program által generált oldalak, vagy az üzemeltető partnerei által biztosított adatok, tartalmak, illetve felhasználók által létrehozott tartalmak, oldalak, melyet az üzemeltető az adatok nagy mennyisége miatt sem technikailag, sem emberileg nem képes percre pontosan kontrollálni. Ezen tartalmakat a szolgáltatást használók készítik.

2.) Az üzemeltető a felhasználóktól értesítést kaphat egyes tartalmak felől, melyeket a célból közölnek, hogy a tartalmat az üzemeltető megszüntesse. Ezen értesítések mindegyikét az üzemeltető külön-külön megvizsgálja, majd a törvény, a cég, valamint a felhasználók, látogatók érdekeit szem előtt tartva cselekszik. Tartalmak eltávolításáról az üzemeltető nem köteles sem előre, sem pedig utólag értesíteni annak tulajdonosát!

3.) Az üzemeltető semmiképpen nem vállal felelősséget semmiféle kárért, és különösen az üzemeltető nem tehető felelőssé semmilyen közvetlen vagy közvetett, járulékos vagy másodlagos károkért, elmaradt nyereségből, jövedelem elmaradásából vagy használat kiesésből származó olyan károkért, amelyek az üzemeltető weboldalain található információból fakadnak, illetve azzal kapcsolatosak, függetlenül attól, hogy az ilyen károk szerződéssel, hanyagsággal, polgári peres eljárással, jogszabályokkal, törvényi rendeletekkel vagy egyéb ügyekkel kapcsolatosak. Ugyanakkor minden megtesz annak érdekében, hogy rendszeréből eltávolítsa azokat a felhasználókat, akik bizonyíthatóan károkozás céljából használják azt. A szolgáltatással kapcsolatos jogsértések esetén az üzemeltető a jogszabályok által megkívánt keretek között együttműködik a hatóságokkal a jogsértést elkövető személyek felelősségre vonása érdekében. Felhasználó viseli a szolgáltatás használatával járó valamennyi kockázatot és felelősséget is, ideértve többek között a más felhasználók által a szolgáltatás által hozzáférhetővé vagy elérhetővé tett káros tartalmak (például vírusok, férgek) által a Felhasználó számítógépes rendszerében okozott károk és egyéb veszteségek kockázatát, valamint a használat során a Felhasználónál keletkezett és a másoknak okozott kárt is.

4.) Az üzemeltető nem vállal felelősséget sem látogatói, sem felhasználói oldal felé a szolgáltatás teljes egészére vagy csak egy részére vonatkozó - akár előzetes értesítés nélküli - szüneteltetéséből, illetve a teljes leállításából eredő károkért, továbbá nem vállal felelősséget a változtatásokból eredő károkért sem.


A szabályzat egyes elemeit a HardverApróról vettük át, a tulajdonos Prohardver előzetes írásos engedélyével.
Köszönet érte!

 

KÖLTÖZZ ÁT