CSAK MA 175e! BERMA MONOSCOCCA FULL CARBON VÁZSZETT - HAND MADE in ITALY

Itt a Bikemag-on hirdetett kerékpárjaink telefonos egyeztetést követően hétfőtől vasárnapig, 10h-19h között megtekinthetők!

 

+36209696009

 

apro@kpk-salebike.hu

 

Kézzel készített olasz BERMA MONOSCOCCA CARBON top kategóriás országúti kerékpár sürgősen eladó!

 

Vázszett:

BERMA MONOSCOCCA full Carbon váz és villa

  • Hand Made in Italy!
  • UD 12K Monocoque carbon csúcskategóriás vázanyag
  • Rezgéseket csillapító támvilla
  • Rezgéseket csillapító aero kidolgozású első villa
  • Campagnolo Record Carbon integrált kormánycsapágy szett

 

Méretei:

  • Vízszintesen mért felső-cső hossza 54cm
  • Nyeregbilincsig 48,5cm
  • Fejcső magassága 14,5cm

 

Vázszett tartalma:

Váz + első villa + kormánycsapágy + nyeregbilincs + bovdenvezetők + váltótartók

 

 

+INFO

 

A Berma az észak-itáliai vázgyártás egyik legendás alakja, a padovai manufaktúrát Mario Bertocco az 1930-as években alapította. Nevéből ered a "BER-MA", amely az évtizedek során az egyik legismertebb olasz márkává nőtte ki magát. Később családi vállalkozássá vált a Berma, lévén az alapító két fia vitte tovább az "ipart". Antonio és Renzo ideje alatt egyedi, méretre készült vázaikat megannyi versenyző és szakavatott amatőr kerékpáros hajtotta teljes megelégedettséggel. A 90-es évekig Mario Bertocco unokái, ifjabb Mario, Daniel, Henry és Nicoletta irányították a céget Padovában.

 

Ma már nem ceruzavékony acél vázcsövekből forrasztják a Berma vázakat, hanem a modern kor igényei szerint karboncsövekből, high-tech eljárásokkal készítik, formázzák. A hagyományok azonban továbbra is meghatározzák mind a minőséget, mint a kínálatot: teljesítménycentrikus, minden apró részletet figyelembe vevő bicajok hagyják el az üzemet, ezekre a gépcsodákra az alapító Mario Bertocco is büszke lenne!

 

Az itt meghirdetett Berma Monoscocca egyedileg készített váz, a legfejlettebb UD 12k „kockás” szövettípusból, igényes HM minőségű alapanyagból. Habár maguk a váz fő elemei monocoque - olaszul monoscocca – pontos leszabása, méretre készítése, összeragasztása, végül fényezése Padovában történik. A Berma szakemberei ily’ módon valóban egyedi vázakat készítenek, pontosan megválasztva a kívánt tulajdonságot, egyben alkalmazkodva a testmérethez. A folyamat a gyártó honlapján megtekinthető. Az itt meghirdetett váz esetében a választás az hagyományos körkeresztmetszetű nyeregvázcsőre és bilincses (azaz nem integrált) nyeregszárra esett. Lehetőség van arra, hogy a megrendelő a vázat igényi szerint elvigye „aero” irányba, vagy a játsszon a grammokkal, és akár 800 g alá tornássza a váztömeget. Lényeg az, hogy valóban részt vehet a vázkészítés folyamatában, és a végén a fényezés terén is elég szabad kezet kap - legalábbis a nagy-szériás gyártókhoz viszonyítva.

 

És akkor még nem is szóltunk a felszereltségről, ami esetünkben lehengerlőre sikeredett! Full Campagnolo Record Carbon 2x11 az utolsó csavarig, ahogy az a nagykönyvben meg van írva! És ha jobban megnézzük, a Campagnolo is 12k szövetet használ az messze földön híres alkatrészekhez, akárcsak a padovai gyártó a Monoscocca-hoz!

Hozzáadva 32 napja
Frissítve 10 napja
Látogatók: 119
CSAK MA 175e! BERMA MONOSCOCCA FULL CARBON VÁZSZETT - HAND MADE in ITALY CSAK MA 175e! BERMA MONOSCOCCA FULL CARBON VÁZSZETT - HAND MADE in ITALY CSAK MA 175e! BERMA MONOSCOCCA FULL CARBON VÁZSZETT - HAND MADE in ITALY CSAK MA 175e! BERMA MONOSCOCCA FULL CARBON VÁZSZETT - HAND MADE in ITALY CSAK MA 175e! BERMA MONOSCOCCA FULL CARBON VÁZSZETT - HAND MADE in ITALY