SOS MA 220! Új MERIDA REACTO AERO CARBON Di2 52/54

A ProTour versenyeken is megcsodálható legfrissebb MERIDA REACTO AERO csúcskategóriás vázszett sürgősen eladó!

 

Váz:

MERIDA REACTO CF3, legújabb széria! UCI matricás Hand Made vázszett!

- NANO MATRIX CARBON szövet

- Double Chamber, azaz kétkamrás technológia a többlet merevséget érdekében

- BB386-os integrált carbon középcsapágyház (30 mm tengely a széles 86 mm-es csapágy elhelyezéssel párosítva)

- villaszárakban és a nyeregcsőben „BIO FIBER DAMPING COMPOUND” rezgéscsillapítók a kényelem érdekében!

- integrált aero full carbon nyeregcső, rejtett rögzítéssel

- aerodinamikus nyeregcsőben rezgéselnyelő betét

- kétállású FLIP FLOP HEAD nyeregcsőbilincs változtatható időfutam/triatlon/országúti vázgeometria

- „Structure Element Carbon” vázkialakítás NACA FASTBACK PROFILE csőprofilokkal

- 1,5"-os X-TAPER  fejcső és villanyak

- DI2 READY - elektronikus váltással kompatibilis

- teljes belső rejtett bovden elvezetés

- Aero TT támvilla alatti féktest felfogatás

- UCI által jóváhagyott váz - nemzetközi versenyeken is használható

 

Mérete a vázmatrica szerint S/M

Nyeregbilincsig: 500 mm

Felső-cső hossza: 535 mm

Fejcső magassága 124 mm

 

Villa:

Reacto Carbon pro-direct, full carbon aero

- 100% carbon

- NANO MATRIX CARBON szövet

Kerékszett-kormány szemléltetésképpen van a vázszettben!

 

Akit mélyebben érdekel a technológia és a márka...

Manapság az egyes szakágak belül specifikus trendeket figyelhetünk meg. Az országúti bringák terén az egyik fő csapásirány az aerodinamika maximalizálását megcélzó aero vázak kifejlesztése. A Merida válasza a trendre a Reacto modell, amely a szaksajtó véleménye és tapasztalatai alapján az egyik legjobb „reakció”.

 

Ezt támasztja alá a német Tour Magazin tesztje, amelyben utána jártak annak, hogy van-e egyáltalán értelme ennek az egész trendnek. Drezdában végeztek szélcsatorna teszteket, és meglepő eredményre jutottak. Ha a versenyző 45 km/h sebességgel halad egy aero vázas országúti géppel, a sebesség fenntartásához 13 wattal kevesebb energia szükséges, mintha hagyományos kialakítású országúti vázat használna. Kiderült tehát, hogy a legtöbb aero országúti váznak valóban kisebb a légellenállása, mint hagyományos társainak, és ez tényleg érezhető sebességnövekedést eredményezhet.

 

Az összehasonlító tesztben a következő gépek szerepeltek: Cervélo S3, Felt AR 0, Kuota Kult, Kestrel Talon SL, Canyon Aeroad CF 0.0 Team, Stevens SLR Aero és a Merida Reacto. A hét tesztelt gép közül a Merida Reacto produkálta a legkönnyebb vázszett tömeget (1048 g a váz; 388 g a villa), emellett toronymagasan a legjobb fejcsőmerevséget hozta, 112 Nm-t. A régi acél vázak hasonló adata 50-60 Nm körül mozgott, a jobb alumínium vázaké pedig 70-80 Nm/fok körül! A középcsapágy merevségére kitalált „kraftübertragung”, azaz erőátadásban a Merida Reacto 56 N/mm értéket produkált, amely a vizsgált vázak között a 3. helyre volt elegendő. A végelszámolásnál a legjobb váz címét a Reacto érdemelte ki, a komplett kerékpárok között pedig az előkelő 2. helyen végzett. Mindez azt mutatja, hogy az itt látható Merida Reacto "komoly" vázszett, amely először a Lampre-Merida, majd a Bahrain-Merida Word Tour csapat alatt bizonyított a legrangosabb mezőnyben.

 

Szinte minden aero fejlesztést megtalálhatunk ezen a 2. generációs Reacto-n: aero keresztmetszet szinte a váz minden alkotóelemén (NACA Fastback profil), aero S-Flex nyeregszár, a fékek aero pozícióban és a kábeleket is elbújtatták a levegő elől. Egyszerűen és esztétikusan megoldható az elektronikus kábelek bújtatása is ugyanitt gumiadapter cseréjével. Az egyedi rögzítésű nyeregszár tetején “flip-flop” fejet találunk, amivel jelentősen befolyásolhatjuk a geometriát, akár triatlonosan előre kerülhet a nyereg.

 

A merevség és komfort viszonyát gondosan finomhangolták, így a villaszárakban és a nyeregcsőben „FLAX bio-fiber” névre hallgató karbonszálakat találunk, melyek a rezgéscsillapításért felelősek. Az aerodinamikus nyeregcsőben egy rezgéselnyelő betétet is elrejtettek, ez nagyban tompítja az aszfalt felől érkező ütéseket. Mindent összevetve a Merida a Reacto-val mutatja az utat a teljesítményorientált országúti kerékpárok jövőjébe!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hétfőtől vasárnapig, a hét minden napján 10h-19h között kerékpárjaink megtekinthetők, átvehetők, de előtte telefonos egyeztetés (9h-21h) szükséges!

 

+36304525352

 

hirdetes@szigetkerekpar.hu

 

Köszönettel, SZKP csapata!

Hozzáadva 53 napja
Frissítve 10 napja
Látogatók: 614
SOS MA 220! Új MERIDA REACTO AERO CARBON Di2 52/54 SOS MA 220! Új MERIDA REACTO AERO CARBON Di2 52/54 SOS MA 220! Új MERIDA REACTO AERO CARBON Di2 52/54 SOS MA 220! Új MERIDA REACTO AERO CARBON Di2 52/54 SOS MA 220! Új MERIDA REACTO AERO CARBON Di2 52/54