SOS MA 255e! L CSÚCS DE ROSA KING RS RED vagy..

Itt a Bikemag-on hirdetett kerékpárjaink telefonos egyeztetést követően hétfőtől vasárnapig, 10h-19h között megtekinthetők!

 

+36209696009

 

apro@kerekparkell.hu

 

1,4MFT-os csúcs DE ROSA KING RS full carbon országúti kerékpár vázszett (vagy komplett kerékpárként...) sürgősen eladó!

 

Vázszett:

Csúcs DE ROSA KING RS CARBON egyedi gyártású csapatváz!

  • Toroyaca T-700SC Carbon / 46T HS40 Carbon csúcs szövet
  • DE ROSA Custom Mizuno Full Carbon -Straight Blade első villa
  • Már a Facelift verzió, azaz Tapered a fejcső
  • DE ROSA Custom Integrated - 5cm állíthatóságú integrált carbon
  • BB30 túlméretes és vázba rejtett carbon hajtás csapágyház
  • Vázban elvezetett kábelezés

 

Mérete: 56 L

Fejcső magassága 15,5cm

Felső-cső hossza 56cm

Nyereg teteje a fotók szerint 75cm (5cm-en állítható)

 

Igény szerint kérhető komplett kerékpárként is RED, DURA 2x11, vagy CAMPA RECORD / SUPER RECORD 11 szettekkel is!

 

Kormányzás:

DEDA RHM 01 kormány, vagy

- a csúcs AEROFLY FACT 11 CARBON lapított csúcs kormánnyal 55eFT a kerékpárhoz (külön nem eladó)

DEDA ZERO 1 stucni, vagy

- FSA OS99 CARBON csúcs stucni +15eFT

 

Nyereg rész:

DE ROSA Custom Integrated - 5cm állíthatóságú integrált carbon nyeregcső

SELLE ITALIA X1, vagy

- a fotókon látható csúcs Selle Italia SLR Carbonio nyereggel +35eFT

 

Kerekek:

MAVIC KSYRIUM kerékszett, vagy

-  a fotón látható 650eFT-os VITTORIA QURANO 46 Graphene Plus full carbon kerékszettel +200eFT

 

Hajtás, váltás, fékezés:

Shimano DURA ACE 9000 2x11 szettel 650eFT, vagy

- CAMPAGNOLO SUPER RECORD 11 rendszerrel 750eFT

 

Keveset futott, tartalék kerékpár volt olasz csapatnál, gyönyörű szép újszerű az állapota!

 

 

+INFO

 

Az itt látható DeRosa King RS a nagy tiszteletnek örvendő olasz „kultmárka” csúcsmodellje, a legfejlettebb technikai megoldásokkal és szponzorált profi versenyzők igényei szerint felvértezve. A King pontosan beleillik a jó értelembe vett DeRosa kultuszba, képviseli azokat az értékeket, amit Ugo cége az évtizedek alatt létrehozott. A váz kecses vonalai ellenállhatatlanok, a Toroyaca T-700SC / 46T HS40 Carbon csúcs szövet egyszerre biztosítja a versenysportban szükséges merevséget és a rendkívül alacsony tömeget. A vázgeometria klasszikus DeRosa, és nem kevesebb, mint 10(!) méretben kapható az iparban szokványos 4-5-tel szemben.

 

Íme egy rövid márkatörténet, mivel sok más gyártóval szemben a DeRosa múltjáról akár történelemkönyvet is írhatnánk! Ugo De Rosa fiatalon beleszeretett a kerékpározásba, amit versenyszerűen is űzött. Soha nem lett profi versenyző, de már kora 20-as éveiben elhatározta, hogy életét a kerékpárok világában szeretné leélni. Elment hát tanonckodni nagybátyjához, aki vázkészítő volt, majd az 50-es évek közepén saját műhelyet nyitott. 1958-ban vált ismertté mint vázkészítő, majd egyre több neves versenyző kért tőle egyedi, testre szabott vázat. Az első kliens a világbajnok és Giro-győztes Geminiani volt, majd őt követte a komplett Faema csapat Solerral, Suarez-zel, illetve a belga Rik van Loy-jal. Tíz évvel később már a legendás Gianni Mottának készít vázat, majd az olasz csillag sikereit követően a Sanson csapatnak lesz a „beszállítója”.

 

A vázkészítői ranglétra legmagasabb fokára természetesen Eddy Merckx támogatásával lépett, de a belga csillag szponzori szerződései miatt a tény csak 1973-ban vált nyilvánossá. Ezek után oly mértékben összefonódott a két név a szakmában, hogy amikor 1981-ben Merckx saját vázgyártó céget alapított, a munkások betaníttatását „Ugo bácsira” bízta. A legendás DeRosa márkanév ezután sem halványult a profi mezőnyben: a következő nagy csillag, Francesco Moser ugyancsak az ő asszisztenciáját igényeli, majd a DeRosa szponzorálja a Filotex csapatot, 1976-tól pedig a versenyzőket átvevő Sansont. A bivalyerős, tavaszi klasszikus specialista, belga Roger DeVlaeminck is DeRosát hajt, majd Moser végre világbajnok lesz egy jól megszokott Primato nyergében.

 

Mára profi versenygyőzelmek ezrei kötődnek DeRosa bácsi keze munkájához, minden bizonnyal a legtöbb, amit egyetlen vázkészítő fel tud mutatni. Csodálatos történet, amely a mai napig folytatódik. A munkát idővel három fia vette át, még dinamikusabb fejlődést hozva a milánói cég számára. A mai DeRosa vázak a kor igényeinek megfelelően karbonszál alapanyagból készülnek, de a kidolgozás színvonala, a vázgeometria tradicionális, Ugo DeRosa szellemét követve.

Hozzáadva 28 napja
Frissítve 18 napja
Látogatók: 103
SOS MA 255e! L CSÚCS DE ROSA KING RS RED vagy.. SOS MA 255e! L CSÚCS DE ROSA KING RS RED vagy.. SOS MA 255e! L CSÚCS DE ROSA KING RS RED vagy.. SOS MA 255e! L CSÚCS DE ROSA KING RS RED vagy.. SOS MA 255e! L CSÚCS DE ROSA KING RS RED vagy..